joi, 4 februarie 2016

Locuitorii din Runcurel, județul Gorj au nevoie de ajutorul tău!

Locuitorii din Runcurel, județul Gorj au nevoie de ajutorul tău! 134 de gospodării urmează a fi sacrificate, plus teren agricol și suprafețe împădurite, pentru ca pe terenul respectiv să se extindă o carieră minieră. 
În ultimii ani, sătenii au urmărit neputincioși cum pădurile și terenurile agricole din jurul comunei au fost înghițite de exploatările de lignit, cum apa și solul au fost atât de poluate încât nu mai își pot cultiva grădinile și cum compania minieră – Complexul Energetic Oltenia - le-a încorporat treptat terenurile în schimbul promisiunii unor locuri de muncă ce nu au mai venit. Acum, localnicii se văd puși în fața unei exproprieri iminente, considerată de Guvern una de „utilitate publică”. Abuzul suprem: în schimbul gospodăriilor li se vor plăti sume insuficiente pentru  a-și construi case în altă parte, și care provin, de fapt, de la plătitorii români de taxe și nu de la compania beneficiară. 
Gheorghe Merei este unul dintre locuitorii care nu își doresc să se mute. Hotărârea de Guvern care permite exproprierea îl poate lăsa pe drumuri. Compania beneficiară i-a luat pajiștea, iar acum nu mai are cu ce-și hrăni animalele, apa nu mai ajunge în fântâna sa, iar dacă pe perioada iernii fântânile au apă, aceasta provine de la zăpada înghețată și nu este potabilă.  

Mulțumim, 
Echipa Greenpeace România

5 comentarii:

  1. Scrie pe noi Armata Salvarii,ce atributii avem noi in acest sens,nu au primar in sat ,nu sunt foruri competente care sa analizeze si sa ia masuri. Cred ca ne cam depasim starea de fapt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va temeti, d-le tigri2, nu cerem si nu luam nimic din drepturile militarilor! Dimpotriva. Incercam sa trezim natiunea, romanii adormiti si indiferenti. Cu un minim efort pot contribui la asta si militarii. O natiune coeziva, puternica, isi ingrijeste mai bine Armata decat o face o adunatura de trogloditi, indifenti fata de problemele generale ale cetatenilor!

      Ștergere
    2. Atunci veniti si dvs . alaturi de Armata cand iese in strada sa ceara dreptate pentru toti!

      Ștergere
    3. Ca totdeauna, civilii isi aduc aminte de armata la necazuri : razboi, inundatii, inzapeziri, cutremure, etc, etc. In rest, apv-isti, betivi, burtosi, povara pe bugetul tarii, avand salarii si pensii imense, nemuncite, s.a. Chiar nu va e rusine? Nu meritati compasiune, rupeti-va capul intre voi.

      Ștergere
  2. Lansati o petitie pe "Petitie online" si voi fi alaturi de dumneavoastra.
    Organizati un protest comun cu SCMD si voi fi alaturi de dumneavoastra si fizic.SCMD doreste sa trezeasca natiunea de mai multa vreme,nu-i asa?
    Numai uniti vom invinge hidra ce s-a abatut asupra tarii noastre!

    RăspundețiȘtergere